Poczytaj sobie co jedzą lejdis. Tak na gorąco to nie jemy białego pieczywa _ chleb tylko żytni razowy, nie jemy cukru, margaryny - prawdziwe masło jest ok, warzyw nie wliczasz do bolansu. Ryż biały zastąp ciemnym. Parówki, każde to zło- nie jemy ich i nie dajemy dzieciom ani zwierzętom domowym. Zmieniony przez - Fela_72 w dniu 2012-03-13 20:54:55
[...] Zacząć od 1800kcal? B117 T60 W200 ? Co do teraz, może masz rację, że jem za mało i potem nadrabiam. Nie ogarniam jak zrobić zrzut diety, ale dziś np wyglądało to tak: 1. chleb (jakiś żytni z biedronki), serek na kanapki chrzanowy (zrobiony z serka president i chrzanu), kawa z mlekiem 2%, 25g drożdży (piję na włosy) 2. kawa z mlekiem 2%, banan [...]
[...] (zawsze takie samo śniadanie) 785 kcal / b:41g / ww: 101g / t:27g 24,5 % dziennego zapotrzebowania na kalorie po 2/(lub)3 h -II-gie śniadanie w szkole różnie często chleb razowy żytni + twaróg president + owoc (ilość różna)+serek wiejski 200g po 2/3 h: jeśli w szkole brakuje to 20 g wpc (16 g białka) do posiłku gdzie brakuje) - obiad w [...]
Betkaa, jadłam razowy żytni chleb, dwa jaja i wedzoną małą makrelę. plus kawa bez mleka. ja juz po śniadaniu się gorzej poczułam żołądkowo. potem zjadłam banana i poszłam na siłownię, tam było ciężko (ale umówmy się, że ja słaba i bez kondycji jestem i to poważnie - szybkim marszem na bieżni przy nachyleniu 5 doprowadzam się do tętna 150.. a przy [...]
Ja uwielbiam żytni chleb razowy na zakwasie z pestkami dyni i słonecznika :-) Jeszcze bułki grahamki piekłam jak mialam dostęp do normalnego piekarnika :-)
[...] prawdziwe razowe jest praktycznie nie do kupienia. Są prawdziwe piekarnie robiące takie pieczywo, ja osobiście spotkałem jedną taką w całej Gdyni która robi prawdziwy żytni chleb. Więc dla własnego bezpieczeństwa - jeśli chcesz, jadaj pieczywo chrupkie pełnoziarniste. Jeśli jesteś pewna, że to prawdziwy razowiec (powinien być zakalcowaty, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
pszenny graham, pszenny razowy, żytni razowy. Tylko uważaj i sprawdzaj skład (pytaj w piekarni) bo czasem chleb nazywa się razowy, a mąki razowej ma 5-10%. No i też nie każdy ciemny chleb jest ok. Często do chleba dodaje się słód, który go pociemnia przez co wygląda na zdrowy. Zmieniony przez - paramaribo2 w dniu 2013-04-04 17:30:14
[...] jako sprzętem do pieczenia. Być może jakieś wypasione modele maja też grzanie z góry, ale w takim normalnym grzałka jest n dole wierzch zawsze będzie bladawy. No i chleb na zakwasie z reguły wymaga mniej wyrabiania (zwłaszcza żytni albo z dużym udziałem żyta), a rośnie dużo wolniej i cykl maszyny to raczej za krótko. Dlatego do [...]
[...] W planach jest też siłownia. Trochę dokuczają mi zakwasy, przez ostatnie dwa dni ledwo chodziłam tak mnie bolały przywodziciele %-) Melduje też, że mój pierwszy chleb 100% żytni kompletnie nie wyszedł, jest jednym wielkim zakalcem, coś mi się wydaje, że mam za zimno w domu bo w ogóle nie chciał rosnąć mimo, że stał na kaloryferze.. [...]
fajne toto razowe: http://www.chlebzpieca.net/produkt/21/chleb-z-pieca-zytni-razowy-na-zakwasie-2kg i za taką kasę jak 2 kg bym kupiła to mam chleba na pół roku %-)
mojej to w takie miejsca nie zabieram, ale przyjezdza do mnie na 10dni i bedzie jadla zdrowo, to sie zdziwi ze sie da %-) nie dam ich na lc bo z jajkami nie wyrobie ale chleb tylko zytni i w ogole bedzie: co jedza ladies w realu (bedzie z kolezanka-obu przydaloby sie schudnac po 20kg-kolezanka ma rzuty na zarcie w nocy, w gosciach nie bedzie ;-) )
Cześć, Amadi mogłabyś wrzucić przepis na tech chleb do tematu z przepisami? albo przesłać mi na priv? Chętnie skorzystam :) Ja robię z mąki np. gryczanej, wg przepisu na żytni na zakwasie, ale wychodzi taki "trocinowaty"
Lorane, idę dziś na zakupy zjadłabym konia z kopytami %-) Dobra to jem te 1900 jak Ruda i obli każe, ale większe węgle powodują u mnie ochotę na słodkie :-( Najlepiej się czuję u mamy w weekendy, zawsze jest duzo mnięska i rybów i warzyw i masło i chleb razowy żytni... iiii jestem głoooodna!!!%-)